Külső SSD ház ASUS ROG Strix Arion Lite

  • Elérhetőség: Azonnal átvehető, kiszállítás 1-2 nap
  • Gyártói azonosító 90DD02H0-M09010
  • Garancia: 24 hónap
A ROG Strix Arion Lite a legmenőbb USB3.2 Type C-s M.2 NVMe SSD ház. Az ASUS ROG márkajelzést látva biztos lehetsz benne, hogy minőségre nem lesz panaszod. A teljes fém kialakítás és az előre felszerelt thermal padok biztosítják a leggyorsabb SSD-knek is a megfelelő hődisszipációt.
Vélemény
Az ASUS-t talán alaplapjairól és videokártyáiról ismerik a legtöbben, A ROG, azaz a Republic of Gamers almárka rendelkezik számos egyéb gamer termékkel, mint egerekkel, billentyűzetekkel, fejhalgatókkal, gépházakkal, monitorokkal és még sorolhatnánk, na meg persze ott van a mai alanyunk, a ROG Strix Arion Lite NVMe-s külső ssd ház.

Aki bátorkodik szétszedni jobban, mint amennyire a rendeltetésszerű használathoz szükséges az láthatja, hogy a külső ház szívét egy ASMedia IC adja, mely által képes a 10 Gigabites, közel 1 GB/s adatátvitelre. Kevés olyan alaplap van a piacon, ami semmilyen ASMedia vezérlőt sem tartalmaz, így megbízhatóság is elmondható róla, mivel még egy alaplapot sem láttunk, ahol az ASMedia által szolgáltatott komponens romlott volna el.

A használatbavételhez nincs szükség semmilyen szerszámra, egyedül egy SIM kártya kiszedő tűre, amit természetesen ad mellé az ASUS. Maga az M.2 SSD rögzítése és kioldása is szerszám nélküli módon lett megtervezve, így ha közbejön valami, ami miatt hirtelen ki kellene cserélnünk az SSD-t a házban, akkor sem lesz nehéz dolgunk.

Az alumínium váz miatt még a legkomolyabb M.2 NVMe SSD-d hőmérséklete is hűvös marad, ami persze nem azt jelenti, hogy tapintásra is hideg marad, mivel 53-55 fokra is felmelegedhet az ssd ház, ami bár magának az SSD-nek viszonylag alacsonynak számít, de érintésre már nem éppen.

Amennyiben külső M.2 NVMe SSD házat keresel, akkor a ROG Strix Arion Lite ezen az áron azonnali, kötelező vétel, hiszen ennél jóval alacsonyabb áron egy sokkal egyszerűbb, gyengébb képességű M.2 NVMe SSD házat sem fogsz találni.
Specifikáció
Kompatibilitás M.2 2280, M.2 2260, M.2 2242, M.2 2230
Csatlakozó belül 1x M.2 (PCIe 3.0, NVMe)
Csatlakozó kívül 1x USB-C 3.1 (10Gb/​s)
RAID nincs
Ventilátor nincs
Méret 125x48x10.8mm
Tömeg 98g
Szín fekete
Kiemelt tulajdonságok alumínium ház, tartalmaz kábelt (USB-C - USB-A), ASUS ROG világítás (RGB)


© 2022 DUPPLY Kft. Minden jog fenntartva.
ASZF & Adatvedelem - GYIK - Kapcsolat

Barion payment